Blog

Miről ismerhetőek fel a prémium kutyatápok?

2023.11.09 10:45
Miről ismerhetőek fel a prémium kutyatápok?

Miről ismerhetőek fel a prémium kutyatápok?

 

Mivel nem léteznek hivatalosan előírt követelmények arra vonatkozóan, hogy mely eledelek sorolhatók a prémium kutyatápok közé, ezért úgy gondoltuk, hogy a mai bejegyzésünkben segítségképpen összefoglaljuk, hogy általában miről is ismerhetők fel. Hiszen mára olyannyira széles lett a választék, hogy gazdi legyen a lábán, aki nem bonyolódik bele a vásárlásba.

 

Jócskán felülmúlják az előírt minimumot

 

Attól függetlenül, hogy nincs hivatalos szabály arra, hogy milyen feltételekkel lehet ellátni egy kutyaeledelt a “prémium” jelzővel, a termékeknek az összetevőiket illetően meg kell felelniük egy bizonyos előírt minimum szintnek ahhoz, hogy egyáltalán piacra kerülhessenek. 

A prémium tápok pedig ezt általában jócskán felülmúlják, méghozzá annak köszönhetően, hogy több értékes összetevőt is tartalmaznak. Emiatt ugyan magasabb az áruk, mint a minimumot épphogy megütő termékeké, de a napi adag költségét tekintve sokkal jobban megéri a vásárlásuk. 

A jó minőségű tápokból ugyanis a legtöbb esetben elég kisebb adagokat is adni a kutyának, így sokkal tovább kitartanak. Ha a csomagoláson feltüntetett adagolási útmutató a kutya testsúlyának 1,8%-át vagy még nagyobb arányt ír elő, akkor hiába a prémium jelző, biztosra veheted, hogy nem a legjobb táppal van dolgod.

Az első számú összetevők között a hús szerepel

 

A legtöbb gazdi sajnos beleesik abba a hibába, hogy egyáltalán nem tájékozódik a csomagolás tartalmáról, hanem bedől a termék hangzatos ígéreteinek. Pedig az összetevők listája sokat elmondhat a táp minőségéről.

Az a legjobb, ha az első helyen a szárított vagy a dehidratált hús olvasható, mivel ezeknek a folyamatoknak köszönhetően csak a hús víztartalma csökken, a benne lévő szükséges tápanyagok viszont nem vesznek el.

Ehhez a ponthoz kapcsolódóan még annyit említenénk meg, hogy a gyengébb minőségű termékeknél rövidebb az összetevők listája, míg a prémium kategóriás eledelek esetében nem ritka, hogy 20-30 alapanyag is fel van sorolva. Ettől nem kell megijedni, mert ezek általában gyümölcsök, zöldségek, és olyan speciális összetevők, mint a tokoferolok, amelyek a zsírok eltarthatóságát biztosítják.

 

A prémium kutyatápok különféle igényekhez igazodnak

 

A fentebb említett dolgokon túl az is a prémium minőségű eledek ismérve, hogy igazodnak a különféle életszakaszban lévő, bizonyos egészségügyi problémákkal küzdő, vagy más-más termetű kutyáknak az igényeihez. 

A Happy Dog Mini Adult tökéletes választás a kistestű felnőtt kutyáknak, mivel a segítségével elkerülhető a fehérjével és a zsírral való túltáplálás, ami egy sor krónikus megbetegedés kiváltója lehet – főleg, ha a túltáplálás mozgáshiánnyal párosul.

Aztán ott van a Happy Dog Mini Baby & Junior, amely optimális összetételű táplálékot nyújt a kölyökkutyák egészséges fejlődéséhez, mivel kiváló minőségű baromfit és lazacot, valamint értékes új-zélandi kagylót tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy a fehérjetartalma az állatorvosok által ajánlott 29% körül mozog.

De a webáruházunk kutya száraztáp kínálatában kapható például még a Happy Dog Mini Canada is, amely a legjobb választás az érzékeny gyomrú, de magasabb energiaszükségletű aktív, felnőtt, kistestű kutyák számára.

 

Még egy hasznos tipp

 

Dióhéjban tehát fontos, hogy ne félj tanulni, bízz a saját ítélőképességedben, és ne higgy első kézből a reklámoknak! Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy egy tápot azért címkéznek prémiumként, mert egy vagy több drága alapanyagot, például lazacot vagy áfonyát tartalmaz. 


Abban az esetben pedig, ha netalántán a fentebb leírtakkal kapcsolatban kérdésed merülne fel, akkor keress minket bátran az elérhetőségeinken!

simplepay_hu_v2