Blog

Segítünk a kutyahordozó kocsiba történő kiválasztásában
2024.07.16 11:21

Segítünk a kutyahordozó kocsiba történő kiválasztásában

 

Úgy gondoltuk, hogy a mai bejegyzésünkben megmutatjuk, hogyan válassz egy olyan kutyahordozót a kocsiba, amely nem csupán a kedvenced kényelmét és biztonságát garantálja, hanem a te életedet is megkönnyíti. 

 

Fontos a jármű mérete, kialakítása, hogy a kutyahordozó a kocsiba tökéletesen illeszkedjen!

 

Ahhoz, hogy a választott kutyahordozó beférjen az általad használt járműbe, fontos, hogy a vásárlás előtt tisztában legyél a méreteivel és a kialakításával. 

 

Fogj egy mérőszalagot, és mérd meg a csomagtartó vagy a raktér legkeskenyebb pontját, ami az esetek többségében a kerékjáratok között van! Továbbá szükséged lesz még a mélységére is, amely a hátsó ülések hátuljától a csomagtartó legtávolabbi pontjáig terjedő távolságot jelöli.

 

Amennyiben egy ferde hátú vagy SUV autóval rendelkezel, akkor célszerű azt is megmérned, hogy hol kezd el dőlni a csomagtartó ajtaja. Ezáltal ugyanis elkerülheted azt a kellemetlen szituációt, hogy a kutyahordozó nem fér be az élesen lejtős hátsó ajtó alá.

 

Végül, de nem utolsósorban pedig mérd meg a csomagtartónyílás magasságát is! Arra viszont mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ha a járművedben alacsonyabban van a padló, mint ahonnan a csomagtérajtó nyílik, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a box ajtaja kinyitható lesz majd. 

 

A kutya méretéről se feledkezz meg!

 

Hiába fér be az általad választott box a kocsiba, ha nem biztosít elegendő helyet a kutyának ahhoz, hogy üljön, álljon, vagy akár meg is forduljon, illetve természetes helyzetben feküdjön. Az sem ideális, ha túl nagy méretű a hordozó, amelyben ide-oda hánykolódik. 

 

Ezért a kutya hosszát, marmagasságát, sőt néha még a szélességét is meg kell mérned ahhoz, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megvásárolt box megfelelő méretű-e, vagy sem. A hossz és a szélesség megmérésével valószínűleg nem lesz probléma, ezért most csak a marmagasságra térnénk ki.

 

A marról tudni kell, hogy a hátvonalnak a domború profilvonalú kezdeti része, amely könnyedén megtalálható, ha végigköveted a kutya gerincét.

Ha érdekel a kínálatunkban kapható kutya utazóboxok bemutatása, és szeretnél pár tippet azzal kapcsolatban, hogyan szoktasd hozzá a kedvencedet a választott modellhez, akkor javasoljuk, hogy olvasd el a témával kapcsolatos bejegyzésünket.

 

Mire figyelj még a kutyával történő autózás közben?

 

A hosszú órákig tartó, egyhuzamban történő utazás még számodra is kényelmetlen, akkor gondold el, mit érez a kedvenced. Amellett, hogy elzsibbadhatnak a lábai, nyomasztó lehet számára a szűkös tér, a friss levegő hiányáról nem is beszélve. 

 

Szóval mindenképpen álljatok meg többször néhány percre, hogy kiszálljatok kicsit az autóból, és az elgémberedett végtagjaitokat átmozgatva felfrissüljetek!

 

Emellett nem árt odafigyelned még arra is, hogy mérsékelten bánj a klímával, illetve ne közvetlenül a kutyádra irányítsd a légkondit. Az ebek ugyanis pillanatok alatt megfázhatnak tőle. 

 

Semmi esetre se hagyd egyedül a kocsiban!

 

Lehetőség szerint próbáld meg mindig magaddal vinni a kutyusodat mindenhová, mivel ha magára hagyod a kocsiban, akkor azzal erős szorongást idézhetsz elő nála! A nyári kánikulában percek alatt kialakuló hőgutát pedig már nem is említjük. 

 

Ha az első ülésen utazna a kutyus

 

Amennyiben úgy döntesz, hogy a kutyus az anyósülésen utazik majd, akkor fontos, hogy beszerezz egy biztonsági övhöz csatlakoztatható pórázt, amelynek a segítségével meggátolhatod a mozgását az autóban. Így nem fog tudni kiugrani, sem megzavarni téged vezetés közben.

 

Amennyiben kérdésed lenne

 

Ha további tanácsra lenne szükséged, vagy a témával kapcsolatban merülne fel kérdésed, keress minket bátran az elérhetőségeink egyikén! Igyekszünk mihamarabb válaszolni.

Biztosíts megfelelő védelmet a nagytestű kedvencednek a Foresto nyakörv 8 kg feletti változatával!
2024.07.01 10:23

Biztosíts megfelelő védelmet a nagytestű kedvencednek a Foresto nyakörv 8 kg feletti változatával!

 

A nagytestű ebek esetében kiemelt figyelmet kell fordítani a külső élősködők elleni hatékony védelemre, amely célra a Foresto nyakörv 8 kg feletti változata tökéletesen alkalmas. 

 

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen parazitaellenes készítményt alkalmazunk. Az említett termék repellens, azaz érintkezés révén fejti ki hatását. Mindez pedig azt jelenti, hogy az élősködőknek nem kell előbb megcsípniük a kutyát ahhoz, hogy a hatóanyag végezzen velük, ami sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár. Nem mellesleg pedig csökkenti a terjesztett betegségek kialakulásának kockázatát is.

 

8 hónapos védelem

 

A Foresto nyakörv 8 kg feletti változatában két hatóanyag található meg: az egyik a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat elpusztító imidakloprid, a másik pedig a flumetrin, amely távol tartja és elpusztítja a kullancsokat.

 

Ezek pedig folyamatosan, alacsony dózisokban kerülnek kibocsátásra, így a nyakörv akár több mint fél éven keresztül is védelmet nyújthatnak a bolhák és kullancsok ellen. A hatását pedig még az úsztatás vagy a fürdetés sem csökkenti, mivel a hatóanyagok egy polimer mátrixba vannak bezárva.

 

Sőt, még a bőr felszínéről lemosódó lipidréteg is pótlásra kerül, így az állat folyamatosan élvezheti a nyakörv bolha- és kullancsellenes hatását. Persze azért a szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését, vagy a gyakori samponos mosását nem árt elkerülni, mivel ez csökkentheti a termék hatékonyságát.

 

A Foresto nyakörv 8 kg feletti változata már kölyökkortól alkalmazható

 

Az is egy igazán nagy pozitívuma ennek a terméknek, hogy már 7 hetes kor felett alkalmazható. De ha nem hiszel nekünk, akkor nézd meg a rendelkezésre álló vélemények tömkelegét! Látni fogod, hogy nagyon sok gazdi favorizálja.

 

Például azért, mert a felhelyezése rendkívül egyszerű. Először is csomagold ki a terméket, ezt követően add a kutyára úgy, hogy ne legyen se túl szoros, se laza, a végét pedig bújtasd át az övbújtatón! Ha a kedvenceden nyakörv van, az sem jelent problémát, mivel ez a bolhanyakörv a másik mellett is alkalmazható.

 

Aztán szorítsd meg olyannyira feszesre, hogy az állat nyaka és a nyakörv között minimum két ujjnyi hely maradjon! Amennyiben ennek nem szentelsz elég figyelmet, akkor a kedvenced egyszerűen kibújhat belőle és el is hagyhatja. 

 

Miután pedig sikerült meggyőződni arról, hogy elég szoros a nyakörv, akkor már csak annyi dolgod maradt, hogy a végét levágd. A legtöbb esetben elég, hogy ha a túllógó részből két centimétert hagysz.

 

Ha a kutya fennakad vele, akkor sem történik baj

 

Nagyon sok gazdi azért nem preferálja a nyakörves megoldást, mivel félnek attól, hogy a kedvencük valahol fennakad benne. A Foresto esetében viszont ettől nem kell tartani, mivel biztonsági résszel lett ellátva, így, ha feszülni kezd, akkor elszakad, ezáltal megakadályozva az esetleges fulladást.

 

Esetleges mellékhatások

 

Bár nagyon ritkán, de a nyakörv felhelyezése utáni pár napban előfordulhatnak viselkedészavarok. Ilyen lehet például az elrejtőzés, a hangadás, a hiperaktivitás, a túlzott nyalogatás és/vagy szőrápolás. Továbbá azoknál az állatoknál, amelyek nincsenek hozzászokva a nyakörv viseléséhez, előfordulhat még, hogy elkezdik a helyét vakarni. 

 

Mindemellett pedig egyes gazdik még olyanról is beszámoltak, hogy az alkalmazás helyén enyhe allergiás reakciók jelentkeztek, például viszketés, bőrpír és szőrhullás. De ez is nagyon ritka esetben fordult elő, és a tünetek általában 1-2 hét alatt elmúltak.

 

Reméljük, hogy sikerült átfogó képet adnunk a Foresto nyakörv 8 kg feletti változatáról. Hogyha mégis felmerülnének kérdéseid, akkor keress minket bátran!

 

A webáruházunkban kapható 10 kg-os macskatápok mustrája
2024.06.26 12:03
A webáruházunkban kapható 10 kg-os macskatápok mustrája

A webáruházunkban kapható 10 kg-os macskatápok mustrája

 

A 10 kg-os macskatáp rendkívül praktikus megoldást jelenthet azoknak a gazdiknak, akik több bársonytalpút is tartanak az otthonukban, vagy nem szeretnének minden hónapban az eledelvásárlással foglalkozni.

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy az ilyen típusú csomagolás gyakran sokkal gazdaságosabb is, mivel nagyobb mennyiségben vásárolva a minőségi tápokhoz jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni.

 

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai blogbejegyzésünkben javasolunk neked közülük párat, és részletesebben leírjuk, hogy mit kell róluk tudni. 

 

Happy Cat Culinary Adult 10 kg-os macskatápok

 

A Happy Cat Culinary termékcsalád tagjait azért is szoktuk előszeretettel ajánlani a vásárlóink számára, mivel ezek az exkluzív macska szárazeledelek kiváló minőségű állati fehérjékkel támogatják a bársonytalpúak vitalitását, még idősebb korban is.

 

A formula hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, támogatja a szív egészségét, nem mellesleg pedig elősegíti a húgyúti és az emésztőrendszer megfelelő működését. A természetes omega-3 és omega-6 zsírsavak pedig gondoskodnak a fényes szőrzetről és az egészséges bőrről.

 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy ebben a termékcsaládban nem csupán haltartalmú tápokat találhatsz, hanem kapható bárányból és marhából készült változat is, ami nagy megkönnyebbülést jelent azoknak a gazdiknak, akiknek az átlagnál válogatósabb a kedvencük, vagy érzékenyebb a gyomruk.

 

Royal Canin Indoor 10 kg-os macskatápok

 

A Royal Canin Indoor termékcsaládja a lakásban tartott macskák számára készült. Ők ugyanis jóval több időt töltenek alvással, evéssel és tisztálkodással, mint futkározással, amely egyrészről növeli az elhízás kockázatát, másrészről pedig lassítja a bél perisztaltikus mozgását.

 

Ezért is alkotta meg a márka a receptúrát úgy, hogy csupán mérsékelt mennyiségű zsírt tartalmazzon, és ezáltal biztosítsa azt, hogy a macska kalóriabevitele összhangban legyen az aktivitási szinttel.

 

Arról a kitűnően emészthető fehérjéről pedig még nem is beszéltünk, amely segít csökkenteni a macska bélsarának mennyiségét és a kellemetlen szagát is, amely a lelassult perisztaltikus mozgás eredménye.

 

Végül, de nem utolsósorban az is kiemelendő ezen tápokkal kapcsolatban, hogy az útifűmaghéj-tartalmuknak köszönhetően segítenek megszabadulni a lenyelt szőrszálaktól, amelynek eredményeképpen jelentős mértékben csökken a szőrlabdák előfordulása.

 

Friskies Cat 10 kg-os macskatápok

 

Hogy miért érdemes a Friskies Cat 10 kg-os macskatápok valamelyikét választani? A Purina már generációk óta táplálja a cicákat ízletes és minőségi táplálékkal minden nap. A száraz eledeleik kiváló minőségű fehérjékkel, zsírsavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal készülnek, amelynek köszönhetően támogatják a macskák egészségét, vitalitását és boldogságát.

 

Mennyi száraztápot adj a kedvencednek?

 

Bármelyik 10 kg-os macskatápra is esik majd a választásod, fontos, hogy mindig tartsd be a csomagoláson található adagolási útmutatót, mivel a túlzott táplálás negatívan befolyásolhatja a macskád egészségét. 

 

Amennyiben kétségeid lennének, konzultálj az állatorvossal, vagy fordulj nyugodtan a szakértő kollégáinkhoz a megadott elérhetőségek valamelyikén

 

Ami pedig az etetés gyakoriságát illeti, az nagyban függ a macska korától, a méretétől és az aktivitási szintjétől. De ha egy általános szabályt kellene megfogalmaznunk, akkor azt mondanánk, hogy napi kétszeri etetés javasolt. 






simplepay_hu_v2