Blog

Szüksége van-e kedvencednek nagyméretű kutyafekhelyre?

2023.11.20 09:39
Szüksége van-e kedvencednek nagyméretű kutyafekhelyre?

Szüksége van-e kedvencednek nagyméretű kutyafekhelyre?

Egy nagyméretű kutyafekhely emberi szemmel nézve maga a mennyország, a tökéletes hely, amiért egy állat csak lelkesedhet, azonban az ő szemszögéből nézve vajon ugyanígy lehet?

 

Házi kedvencünknek mindent megadunk, beszerezzük számára legjobb tápot, a legújabb játékokat, csilivili pórázt, hámot, nyakörvet, tányérokat, s a lakásban tartott kutyának a legkomfortosabbnak tűnő fekhelyet. Igen ám, de honnan tudhatjuk, hogy örül-e majd neki, kényelmesnek találja-e, ahogy mi. Ha nem használja a kutya, az neki is, illetve a gazdinak is csalódás, ezért most összeszedtük, hogy választás előtt milyen szempontokat vegyél figyelembe. Tarts velünk!

Ismerd meg bundás barátodat!

A kutyák ösztönösen keresik a meleg, puha, barátságos helyeket, amit a sajátjuknak érezhetnek, így ha nem akarod, hogy a kedvenc foteledet vagy a kanapét érezze magáénak, szerezz be egy kényelmes kutyafekhelyet neki. 

 

Gondolj arra, hogy az ebek átlagosan 12-14 órát alszanak naponta. Nincs szükségük puha ágyra, inkább szilárd felületen pihennek szívesen, a túl puha, párnás ágyak nem nyújtanak megfelelő alapot a kényelmes pihenéshez és az optimális alátámasztáshoz. 

 

Kintre vagy bentre keresel ágyat? A kint tartott kutyáknak is kell melegedőhely, azonban a házikóba sok helyen kerül szalma, hiszen egyrészt jól hőszigetel, másrészt, ha vizes, koszos lesz, egyszerűen cserélhető, nem mellesleg költséghatékony. Persze ide is választhatsz egy jó gyapjútakarót, ha fázós a kedvenced, de nagyszerű lehet egy vízálló huzattal ellátott fekhely is. Ha viszont a lakásban tartod, számtalan szebbnél szebb kutyafekhely közül szavazhatod meg a legjobbat, például a dekoratív, ovális, peremes Trixie Lucky Bedet

Gyakran tervezel hűséges pajtásoddal együtt nyaralást, többnapos kiruccanást? Ilyen esetekre különösen jó egy kutyaágy, hogy komfortosan érezze magát idegen helyen is. 

 

Hogyan válassz kutyafekhelyet?

 

Van néhány kulcsfontosságú dolog, amit figyelembe kell venni, amikor állatod számára keresed a megfelelő ágyat. Figyeld meg a szokásait!

 

  • Inkább nyújtózkodva fekszik vagy összegömbölyödik?
  • Van-e ízületi vagy egészségügyi problémája?
  • Milyen hosszú kedvenced az orrától a farkáig?

 

Fázós állatod számára nagyszerű például egy gyapjútakaró. A mindennapok megkönnyítésére praktikus lehet egy levehető, mosható huzatú fekhely, így könnyebben tisztán tarthatod. 

 

A négylábú pajtás imádni fogja, ha minden olyan helyen várja őt egy fekhely, ahol szívesen pihen, és ahol szemmel tarthatja a családot. Egy vagy több nagyméretű fekhelyet vegyél? Választás előtt gondold át a legfontosabbakat, szerencsére kínálatunkban változatos kutyafekhelyeket találsz.

 

Milyen esetben jó választás a nagyméretű kutyafekhely?

 

A nagy testű ebeknek rendszerint nagyméretű kutyafekhelyre van szükségük, hogy legyen elég helyük a nyújtózáshoz, a hátukra forduláshoz, vagy ahhoz, hogy úgy aludjanak, mint Superman. Azonban némelyik állat akkor érzi biztonságban magát, ha meghitten, begubózva fekhet, így egy túlságosan nagy kutyaágy nem lenne számukra megnyugtató. 

 

Az ízületi problémákkal küzdő, öreg állatok, illetve a pici kölykök nehezen másznak át a kutyaágy peremén, ezért egy lapos matrac sokkal jobb választás számukra. 

 

Ne feledd, hogy az ebek eredetileg falkában éltek, és a legtöbbjük imád összebújni, ezért ha az ágya egy kicsit nagyobb, és úgy látod, nem szívesen használja, helyezz el rajta egy takarót vagy párnát, hogy kényelmesebbnek érezze!

 

Kedvencednek az eledelektől a kozmetikai, egészségügyi termékeken át a kényelmi felszerelésig mindent megtalálsz webáruházunkban!

simplepay_hu_v2