Blog

Miért előnyösebb a nagy kiszerelésű kutyatáp?

2023.11.21 16:13
Miért előnyösebb a nagy kiszerelésű kutyatáp?

Miért előnyösebb a nagy kiszerelésű kutyatáp?

 

Ha volt már alkalmad a webáruházunk kínálatát alaposabban is felmérni, akkor láthattad, hogy eledeleink között jó néhány nagy kiszerelésű kutyatáp is kapható. A mai bejegyzésünkben pedig ezeknek az előnyeit fogjuk átbeszélni részletesebben. 

 

Gazdaságosabb választás

 

A legelső dolog, ami szembetűnik a kutyaeledel-vásárlás során, az a termékek eladási ára. Ezeket azonban érdemes körültekintően kezelni, mivel megtévesztőek lehetnek. 

 

Ott van például a száraz kutyaeledeleink között kapható Happy Dog Mini Neuseeland, ami 300 grammos kiszerelésben is megvásárolható. A legtöbbünknek a figyelmét valószínűleg egyből az összeg kelti fel, és nem gondol bele abba, hogy bár a 12,5 kilogrammos változat drágább, hosszabb távon mégis sokkal jobban megéri.

 

Számoljunk csak egy kicsit! Ehhez érdemes meghatározni a kilónkénti árat a nagy kiszerelés esetében. Ugye, hogy jobban megéri, mint a kisebb?

 

“A nagy kiszerelésű kutyatáp soha nem fog elfogyni!”

 

Ha lenne annyi forintunk, ahányszor ezt a mondatot hallottuk a hozzánk betérő gazdiktól, akkor már milliomosok lennénk. Tény, hogy az ebek a nagy kiszerelésű kutyatápot nem egyik napról a másikra fogják elfogyasztani, de mivel a száraz eledel a nedvessel ellentétben nem romlandó, így hosszabb ideig eláll majd. 

 

Ráadásul kényelmesebben is lehet tárolni és adagolni. Nem csöpög ide-oda, és még ha néhány darabka a tálka mellett is landolna, könnyen felseperheted vagy felporszívózhatod őket. 

 

A nagy kiszerelésű kutyatáp vásárlásával a környezetet is óvhatod

 

Abban az esetben, ha környezettudatosan igyekszel élni, és próbálod minél jobban lecsökkenteni az ökológiai lábnyomodat, akkor bizony nem árt figyelembe venni a vásárolt eledel csomagolását is. 

 

A nagyobb kiszerelésű kutyatápok vásárlása megoldást jelenthet erre a problémára, mivel ezek aránylag kevesebb műanyag csomagolással járnak, mint a kis kiszerelésűekből ugyanannyi mennyiség.

 

A kutyusok azonban szeretik a változatosságot

 

Nagyon sok gazdi dönt amellett a lehetőség mellett, hogy az egyes tápfajtákat keverve adja a kedvencének, amelynek az egyik nagy előnye, hogy az állat étrendje változatosabb és izgalmasabb lehet a különböző ízek és textúrák miatt. 

 

Arról nem is beszélve, hogy így maximálisan kiaknázhatók mindegyik típusnak a pozitívumai. A ropogós szemek hozzájárulnak a fogak megtisztításához, és lassítják az eb táplálkozását. Nem mellesleg pedig jóval több tápanyagot tartalmaznak, és így kisebb mennyiség szükséges belőlük, mint nedves eledelek esetében, amelyek legnagyobb előnyei közé sorolható az ízletesség, a magas zsírtartalom és a kutya szervezetének folyadékkal való ellátása.

 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kevert etetési mód segíthet kordában tartani a kutya testsúlyát is, mivel a nedves eledelek akár 70%-a víz, ezáltal hamarabb eltelítik a kutyust, míg a száraztápok víztartalma alig éri el a 10%-ot.

 

De a száraztápot azáltal is élvezetesebbé teheted kedvenced számára, ha enyhén felmelegíted, vagy meleg vizet adsz hozzá. Ez a módszer ugyanis sokkal intenzívebbé teszi majd az illatokat. 

 

A fentebb leírtak is ékesen bizonyítják, hogy a nagy kiszerelésű kutyatápok sokszor jóval előnyösebb választásnak bizonyulnak, és reméljük, hogy ezek az érvek téged is meggyőztek ezzel kapcsolatban. Ha netán kérdéseid merültek volna fel, keress minket bátran a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek egyikén!

simplepay_hu_v2