Blog

Minden, amit a junior macskatáppal való etetésről tudni érdemes

2023.11.27 11:02
Minden, amit a junior macskatáppal való etetésről tudni érdemes

Minden, amit a junior macskatáppal való etetésről tudni érdemes

 

Ahhoz, hogy a kiscicák egészségesen tudjanak növekedni, megfelelő mennyiségű energiára és tápanyagra van szükségük, amit a junior macskatáp maximális mértékben biztosít számukra. Ezt a fajta táplálékot akkor kell elkezdened adagolni nekik, amikor úgy látod, hogy a szoptatós cicamaminak apadni kezd a teje. Ez általában 3-4 hét után szokott bekövetkezni.

 

Hogy megfelelően hozzá tudjanak szokni, fontos, hogy kis adagokkal kezdd az etetést! Ha netán úgy látnád, hogy nem igazán fogadják el az eledelt, akkor megpróbálhatod azt is, hogy kezdetben kölyöktejet keversz hozzá. Ennek az arányát azonban minél előbb csökkentened kell, mivel ha nem teszed, akkor a picúrok túl sok energiát vesznek magukhoz az étkezések során.

 

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, mindenképpen ismertess meg velük többféle eledelfajtát is a webáruházunk kínálatából! Ezáltal ugyanis elkerülheted, hogy csak egy bizonyos típushoz szokjanak hozzá. 

 

Három hónapos kor után már csak ilyen eledelt szabad adnod nekik

 

Azt azonban nem árt szem előtt tartanod, hogy hiába nagy az étvágyuk, ebben a korban még nem teljesen fejlett az emésztőrendszerük. Célszerű tehát inkább több kisebb étkezést beiktatni a nap folyamán, még akkor is, ha mondjuk ez 20-szor történik meg.

 

Szükség lesz legalább 3 főétkezésre, amelyből az egyiket késő estére kell időzítened. De nem szabad meglepődnöd azon sem, ha éjszaka is enni akarnak, a macskák ugyanis alkonyatkor és éjszaka a legaktívabbak. Ebből kifolyólag mindenképpen ajánlatos lefekvés előtt még egy kis eledelt kitenni, biztos, ami biztos.

 

Arra azonban feltétlenül ügyelj, hogy ne lépd túl az ajánlott mennyiséget, vagyis figyelj a kismacskák napi energiaigényére. A száraz tápokról ismert ugyanis, hogy jóval kalóriadúsabbak, mint a nedves társaik. 

 

Milyen junior macskatápot érdemes választani?

 

A junior macskatáp kiválasztása során mindenképpen az összetételre kell kiemelt fókuszt helyezned. Fontos, hogy megfelelő mennyiségben tartalmazzon húst és olyan tápanyagokat, amelyek támogatják a kicsik immunrendszerét. 

 

Tökéletes példaként említhető a kínálatunkból elérhető Fit Active Cat Junior Lamb & Beef, mivel 32%-os hústartalommal bír. Ráadásul marha- és bárányhúsból készül, amelyek kiválóan alkalmasak az állat izomtömegének növelésére. Az alma pedig biztosítja az ásványi anyagokat, a vitaminokat és a rostokat.

 

S mivel a kiscicák fogai egészségének érdekében fontos a rágás, érdemes megismertetni őket a 87% állati fehérjét tartalmazó Happy Cat Minkas Junior eledellel is. A tápszemek ugyanis nem csupán a bársonytalpúak harmonikus növekedésről gondoskodnak, hanem dörzsölő, tisztító hatásuk is van a fogakra nézve. 

 

Ügyelj a folyadékpótlásra is!

 

A nedves tápok elfogyasztásától ugyan a kiscicáid némi folyadékhoz jutnak, ennek ellenére fontos, hogy mindig biztosíts számunkra korlátlan mennyiségű tiszta vizet. A tehéntejet felejtsd el, mivel a macskáknak emésztési problémáik lehetnek tőle!

 

Abban az esetben, ha nagyon megkívánnák a tejet, akkor speciális macskatejjel örömet szerezhetsz számukra. Fontos azonban, hogy csak alkalmanként adjál belőle nekik, mivel rengeteg kalóriát tartalmaz, ami könnyen túlsúlyhoz vezethet! 

 

Érdemes ilyenkor egy kis vizet is hozzákeverni, mivel ezzel a lustább cicákat is ösztönözheted a folyadékfogyasztásra.

 

Bár igyekeztünk a mai bejegyzésünkben minél több hasznos tanáccsal ellátni, ám ha mégis maradtak kérdéseid, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

simplepay_hu_v2