Blog

Diétás táp kutyáknak - sokat segíthet az elhízás esetén

2023.12.06 09:15
Diétás táp kutyáknak - sokat segíthet az elhízás esetén

Diétás táp kutyáknak - sokat segíthet az elhízás esetén

 

Amikor egy kedvenc felszedett pár kilót, vagy betegség miatt szükséges az étrendjét átalakítani, a legtöbb gazdi fejében felmerül a kérdés, hogy segíthet-e a diétás táp a kutyáknak a fogyásban, vagy csak ablakon kidobott pénz.

 

A kalóriaszegény száraztáp ideális választás

 

Diéta esetén úgy kell a kalóriabevitelt visszafogni, hogy a kutya így is megkapja a létfontosságú aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ebben nyújthatnak segítséget a webáruházunk száraz eledel kínálatában is kapható diétás kutyatápok. 

 

Az ilyen eledelekben ugyanis a gyártók alapvetően csökkentik a zsírtartalmat, a magas fehérjetartalom elérésére viszont törekednek, ami jelentős szerepet játszik az izomtömeg megtartásában. Ráadásul még megfelelő mennyiségű rosttal is dúsítják őket a jó emésztés érdekében. A fogyasztásukkal tehát a kutya ugyanannyira jóllakik majd, ahogy korábban. Nem szükséges a szakember által előírt mennyiségnél többet adnod belőlük.

 

A vásárlóink egyik nagy kedvence a szabadon tartott csirkéből, pulykából, mélyalmos tojásból és vadon fogott halakból, gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával készült Orijen Fit & Trim Dog szuperprémium kutyatáp, amin mi egy cseppet sem csodálkozunk.

 

Az összetevők listájának alaposabb szemügyre vétele után látható, hogy az első 10 helyen hűtött vagy gyorsfagyasztott húsfélék szerepelnek. A húsok maradék 1/3-át pedig meleg levegővel szárítják 90°C-on, amely koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.

 

Diétás táp kutyáknak - allergia esetén is segíthet!

 

Egy jó minőségű diétás táp egyik legfőbb ismertetőjegye, hogy a gyártók az allergiát okozó összetevőket kihagyják belőle, és megpróbálják valamilyen másik alkotóelemmel kiváltani őket. 

 

Hiszen hiába tartalmaznak nagyon sok szénhidrátot a gabonafélék, rengeteg rost is van bennük, amelyre az ebeknek nagy szüksége van a jóllétük fenntartásához. De szerencsére az édesburgonya, a különféle zöldségek és a hüvelyesek ugyanolyan gazdag rostforrások, és minden szempontból jó hatással vannak a négylábúak bélrendszerére.

 

A diétás kutyatáppal történő etetés önmagában még nem elég

 

Bár a diétás tápok bizonyos mértékig hozzájárulhatnak az állat fogyásához, a velük történő etetés azonban önmagában még nem lesz elegendő a látványos változáshoz. Ahhoz, hogy a négylábú valóban elérje az áhított testsúlyt, meg kell találni a szigorú diéta és a rendszeres mozgás megfelelő kombinációját.

 

A sérülések elkerülése érdekében válassz egy könnyebb mozgásformát, amelynek az időtartamát fokozatosan kell növelned! Tehát, ha azt látod, hogy mondjuk az eb már könnyedén teljesíti a lakásodtól a közeli parkba történő sétát, akkor messzebbre is elmerészkedhetsz vele. 

 

Viszont, ha szeretnél biztosra menni, akkor mindenképpen konzultálj az állatorvossal is! Ő biztosan tud majd néhány tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy mely mozgásformák lesznek megfelelőek a kedvenced számára. 

 

A sikeres diéta érdekében a saját szokásaidat is vizsgáld meg

 

Hiába a rendszeres testmozgás és az étrendbeli változtatás, ha túl sok nassolnivalót adsz a kedvencednek, esetleg nem bírsz ellenállni a kunyerálásának, és egy-két falatot csúsztatsz neki az asztal alatt, vagy hagyod, hogy más ezt tegye. Így az eb garantáltan nem fog megszabadulni a túlsúlytól. 


Meg kell próbálnod tehát a saját felfogásodon is változtatni. Tudjuk, hogy nehéz, de hidd el, megéri! Ha bármi nem lett volna egyértelmű a fentebb leírtakból, akkor fordulj hozzánk bizalommal! A szakértő kollégáink igyekeznek a legjobb tudásuk szerint megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

simplepay_hu_v2