Blog

A kemény vagy a puha kutyafekhely az ideálisabb?

2023.12.14 09:27
A kemény vagy a puha kutyafekhely az ideálisabb?

A kemény vagy a puha kutyafekhely az ideálisabb?

 

A kutyás közösségekben általában parázs vitát szokott kiváltani az a kérdéskör, hogy vajon a kemény vagy a puha kutyafekhely az ideálisabb az ebek számára. Amennyiben a te fejedben is felmerült korábban, akkor a mai blogbejegyzésünket mindenképpen olvasd el, mivel felvázoljuk benne, hogy mikor érdemes puha és mikor kemény fekhelyet választani!

 

Először is tisztázzuk!

 

Sem a túl kemény, sem a nagyon puha fekhely nem a legegészségesebb megoldás a kutyusod számára, a földön fekvés pedig végképp nem, hiszen a vadonban élő ragadozók sem puszta földön alszanak, hanem “fészket” készítenek maguknak, ami lehet egy kupac falevél vagy egy sebtében kiásott üreg.

 

Amikor a puha kutyafekhely a nyerő

 

Ha a kedvenced még kölyökkorban van, akkor egy olyan peremes kutyaágy, mint amilyen például a Trixie Tammy Bed is, biztonságot adhat számára, mivel a hosszú szálú plüss bélése az anyja bundájára emlékezteti.

 

De az ilyen puha és meleg fekhelyeket a rövid szőrű, fázós és a bújós, összegömbölyödve szunyókáló kutyusok is imádják, hiszen még hideg időben is biztosítják számukra a megfelelő hőmérsékletet, és az őket körülölelő meleg anyag fokozza a biztonságérzetüket.

 

Továbbá a várandós kutyamamáknak is fokozottan ajánlott puha fekhelyen pihenni, nehogy a pocakjukat megnyomja a kemény padló. 

 

Amikor a kemény kutyafekhely a jó választás

 

Amennyiben a kutyusod a kertben van tartva, akkor tanácsos egy olyan kemény fekhelyet választanod számára, mint amilyen például a webáruházunk kínálatában is kapható Savic Snooze plastic bed, amely az anyagából kiindulva sokkal jobban bírja a napi igénybevételt és a környezeti hatásokat.

 

De a kemény felület az elnyújtózva, hason vagy háton pihenő, illetve az ízületi problémákkal küzdő idős vagy beteg kutyusok számára is ideális, mivel megtartja a gerincet és az egyéb problémás testrészeket, és nem engedi “beesni” a csigolyákat. 

 

Arra viszont nem árt odafigyelni, hogy a padló keménységű fekhely kontraproduktív is lehet, mivel nyomást gyakorolhat a kutya testének különböző pontjaira, amely keringési zavarhoz, fájdalmakhoz vezethet. A legideálisabb megoldás, ha az általad kiszemelt kemény fekhely rugalmasan illeszkedik a kutyád testéhez, és sehol sem alakul ki nyomáspont.

 

A jól szellőző, keményebb felület a forró nyári napokon is jól jöhet

 

Biztosan megfigyelted már korábban, hogy a kutyusod a nagy nyári melegben a hűvös talajon való pihenéssel próbálja magát hűteni. Ezért is lehet előnyösebb számára az év ezen időszakában egy perforált alsó résszel rendelkező, keményebb ágy, mint egy meleg, puha kutyafekhely. Az előbbi ugyanis garantálja a maximális légáramlást fekvés közben.

 

Záró gondolatok

 

A fentebb említett tényezők figyelembevételével már sokkal könnyebb lesz eldöntened, hogy a négylábú barátodnak puha vagy kemény fekhelyre van-e szüksége. Kutyafekhely kínálatunkban biztosan megtalálod a kedvenced számára legideálisabb darabot.

 

Az alaposabb döntés meghozatala érdekében javasoljuk, hogy gondold át szüksége van-e az állatodnak nagyméretű kutyaágyra, kihasználná-e vagy elegendő egy kisebb változat?


Abban az esetben pedig, ha bármilyen kérdésed felmerülne az írásainkkal, vagy úgy általánosságban a termékeinkkel kapcsolatban, nyugodtan keress minket a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek egyikén! A szakértő kollégáink a lehető legjobb tudásuk szerint igyekeznek minden segítséget megadni neked, hogy megkönnyítsék a választást.

simplepay_hu_v2