Blog

A legjobb jutalomfalat kölyökkutyáknak tanácsokkal és ajánlásokkal

2023.12.21 14:54
A legjobb jutalomfalat kölyökkutyáknak tanácsokkal és ajánlásokkal

A legjobb jutalomfalat kölyökkutyáknak tanácsokkal és ajánlásokkal

 

Mivel az ebek kis korukban rendkívül gyorsan nőnek, az emésztő- és az immunrendszerük viszontt lassan fejlődik, ezért a jutalomfalatot a kölyökkutyáknak mindenképpen bele kell számítani a napi eleségadagjukba, nehogy elhízzanak. 

 

De igazából ugyanez a szabály érvényes a nagyobb kutyák esetében is. A jutalomfalat is bevitt plusz kalória és energia, amit a táplálás részének kell tekintened, és a mennyiséget, a gyakoriságot, illetve a speciális igényeket figyelembe véve érdemes kiválasztanod a megfelelőt.

 

Milyen az ideális összetételű jutalomfalat a kölyökkutyáknak?

 

Mivel a kölyökkutyák általánosságban kétszer annyi zsírt, valamint két és félszer több fehérjét igényelnek, mint felnőtt társaik, illetve vitamin, ásványi anyag, nyomelem és rost kiegészítésre szorulnak, így érdemes olyan jutalomfalatot választani a számukra, amely 80%-ban állati eredetű (hús, tojás stb.), 20%-ban pedig növényi alapanyagokat tartalmaz. A mesterséges színezékek és tartósítószerek tabunak számítanak, hiszen ezek az összetevők a felelősek a legtöbb esetben az ételintolerancia és az -allergia kialakulásáért.

 

Arra viszont mindenképpen oda kell figyelni, hogy a kistestű kölykök teljesen más tápanyag-összetételt igényelnek, mint a hasonló korú, de nagytestű társaik. Az utóbbiaknak ugyanis a felnőttkori testméret eléréséhez jóval hosszabb időre van szükségük, így az esetükben különös figyelmet kell fordítani a zsír-, és fehérjebevitel korlátozására az intenzív növekedés időszakában. Annak érdekében, hogy megelőzhetővé váljanak a csontfejlődési rendellenességek és a későbbi ortopédiai elváltozások.

 

Jutalomfalat ínyenc kölyköknek

 

A FitActive Dental Snack füstölt sajttal és körtével a lehető legjobb választás az ínyenc kölykök számára. Nem tartalmaz csirkehúst és csirkeszármazékot, illetve F.O.S. prebiotikumforrás, vagyis segíti a hasznos baktériumok felhalmozódását a szervezetben. Nagy motivációt jelenthet tehát, hogy az ebek teljesítsék a gazdájuk kívánságait és kéréseit.

 

Ha a kutya szervezete szenzitív táplálást igényel

 

Ebben az esetben javasoljuk számodra a lazacos-paradicsomos FitActive Dental Care Snacket. Praktikus vödrös kiszerelésben ízletes csirkét és marhát egyáltalán nem tartalmazó fogtisztító rudak várják, hogy a jól teljesítő kutyák elfogyasszák őket.

 

Happy Dog NaturCroq jutalomfalatok

 

Egy másik rendkívül népszerű termékcsalád a Happy Dog NaturCroq, amelynek jutalomfalatjait többféle ízben és különböző formában tudod megvásárolni.

 

A mi kedvencünk a NaturCroq Truthan Mini Snack, amely egy kiváló minőségű alapanyagokból készült, nagyon könnyen emészthető, és a fogak természetes módon történő tisztán tartását szolgáló jutalomfalat. 

 

Mikor milyen jutalomfalatot érdemes adni?

 

Ha tréningezésről van szó, akkor célszerű apró szemű finomságokat választani, hogy a kölyköknek ne kelljen sokáig rágni, ne essenek ki a ritmusból. Az otthon vagy a sétálás közben mutatott helyes viselkedéskor viszont már lehet adni egy kis ropogtatnivalót is, de csakis olyat, amit könnyen el tudnak rágni.

 

A jutalomfalat kínálatunkban is kapható fogtisztító, szárított rágcsákat pedig célszerű nyugodt környezetben bevetni, hogy a kutyusok zavartalanul rágódhassanak rajtuk. Persze csakis azután, hogy végrehajtottak egy-egy feladatot, például azt, hogy menjenek a helyükre, vagy üljenek le.

 

Ha bármilyen kérdés merülne fel benned a bejegyzés témája vagy a leírtak kapcsán, vagy netán tanácsot szeretnél kérni tőlünk, keress minket bátran az elérhetőségeink egyikén! Mielőbb válaszolni fogunk.

simplepay_hu_v2