Blog

Kíváncsi vagy, melyek a legjobb kullancsriasztók a kutyáknak? Megmutatjuk!

2024.01.11 09:15
Kíváncsi vagy, melyek a legjobb kullancsriasztók a kutyáknak? Megmutatjuk!

Kíváncsi vagy, melyek a legjobb kullancsriasztók a kutyáknak? Megmutatjuk!

 

Az enyhülő telek következtében már nincs olyan, hogy kullancsszezon, ezek az élősködők egész évben aktívak maradnak, ami miatt elengedhetetlen egy hatékony kullancsriasztó a kutyáknak is. 

 

Ráadásul, ha mindez még nem lenne elég, már nemcsak az erdőben és az elhagyatottabb területeken támadnak, hanem a kertben és az udvaron található fűszálak fonákján megkapaszkodva, lesből várják áldozatukat, akire alulról kapaszkodnak fel.

 

Nagyon óvatosnak kell lenni velük

 

Ezek a vérszívó ízeltlábúak a Lyme-kór nevet viselő bakteriális megbetegedés terjesztői, amely magas lázzal járó heveny ízületi gyulladást okoz, és legszembetűnőbb tünete az úgynevezett visszatérő sántaság. Emellett jelentkezhet még étvágytalanság és levertség is.

 

Ha sikerül időben felfedezni, akkor a beteg állat antibiotikumos kúrán esik át, amely négy hétig tart. Egyes esetekben azonban szükség lehet a kezelés megismétlésére is, mivel sokszor nem tapasztalható teljes gyógyulás, a fertőzés a későbbiekben újra fellobbanhat.

 

Bár azt mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy a kullancsok ritkán, az esetek mintegy 5-10 százalékában okoznak csak ilyen megbetegedést. De ahogy a mondás is tartja, jobb félni, mint megijedni, ezért mindenképpen kiemelt figyelmet kell szentelned a megelőzésre élősködők elleni szerekkel.

 

Az alábbiakban pedig mutatunk néhány módszert, amelyekkel hatékonyan megvédheted a kutyádat a kullancsokkal szemben.

 

Kullancsriasztó nyakörvek

 

A kullancsriasztó nyakörvek remek megoldást jelentenek a vérszívó paraziták elleni védelemre, mivel képesek akár két-három hónapig is megőrizni a hatékonyságukat, sőt vannak olyan változataik is, amelyek hatékonysága akár nyolc hónapig is kitarthat. 

 

A legtöbb gazdi általában azért választja őket, mert egyszerűen csak fel kell helyezni a négylábú kedvencekre, és a bennük lévő aktív összetevők már működésbe is lépnek.

 

A spot-on készítmény is hatékony kullancsriasztó a kutyáknak

 

Egy spot-on készítmény használata szintén nagyszerű módja annak, hogy megóvd a kutyádat a kullancsoktól. Az alkalmazása rendkívül egyszerű: csepegtesd a cseppeket az eb “nyakbőrére”, és miután azok teljesen felszívódtak, 3-4 hétig garantáltan nem lesz probléma majd ezekkel az élősködőkkel.

 

Fontos azonban, hogy ne közvetlenül a fürdetés után történjen a felvitelük, mivel így a felszívódásuk csak részleges lesz. A samponos fürdetés után javasoljuk, hogy várj minimum 48 órát, és csak azután cseppentsd az állatra a választott készítményt!

 

Ha elfogadsz egy javaslatot, válaszd a Frontline Combo spot-on készítményt! Ez ugyanis nemcsak a kedvencedre került kifejlett bolhákat pusztítja el, hanem megszakítja az otthonodban lerakott bolhapeték és abból kikelő lárvák életciklusát is. Ráadásul ezenfelül természetesen a kullancsokat is megöli.

 

Az ultrahangos kullancsriasztó nyakörv

 

A gazdik többsége nagyon szereti, mivel vegyi anyagok használata nélkül önmagában is nagy biztonsággal képes távol tartani a kullancsokat és a bolhákat, méghozzá annak a magas frekvenciatartományban kibocsátott hangnak köszönhetően, amelyet sem az emberek, sem a háziállatok nem hallanak.

 

Fontos a rendszeres ellenőrzés

 

Bármelyik módszert is választod a fentebb említettek közül, nem szabad megfeledkezned a kutyád bundájának rendszeres ellenőrzéséről sem! Abban az esetben pedig, ha kullancsot találsz, azonnal távolítsd el! Létezik már kifejezetten erre a célra kifejlesztett eltávolító kanál, amely igazán egyszerű és biztonságos beavatkozást tesz lehetővé.

 

Ha bármi kérdésed lenne, keress minket bizalommal!

simplepay_hu_v2