Blog

Górcső alatt az ivartalanított macskatáp

2024.01.23 09:46
Górcső alatt az ivartalanított macskatáp

Górcső alatt az ivartalanított macskatáp

 

Amennyiben volt már alkalmad alaposabban is elmélyülni a webáruházunk macskaeledel kínálatában, akkor valószínűleg észrevetted már, hogy ivartalanított macskatáp is szerepel benne. 

 

Miért készül külön táp az ivartalanított bársonytalpúak számára? 

 

Ennek leginkább az az oka, hogy a beavatkozást követően a macskák anyagcseréje lelassul, amely mellett még a régi kalóriabevitel is súlygyarapodáshoz vezethet, főleg, ha azt nézzük, hogy sok macska hajlamos lustábbá is válni. 

 

A felszaladó plusz kilók pedig gyakran olyan problémákat hoznak magukkal, mint a cukorbetegség, az autoimmun rendellenességek, illetve a komoly gyulladásos és idegrendszeri elváltozások. 

 

De nem csupán az elhízás okozhat fejtörést

 

A legtöbb cica az ivartalanítás után az átlagnál jóval kevesebbet is vizel, amelynek következtében hajlamosabbá válhatnak a húgykövességre. 

 

Árulkodó jel lehet, ha a kedvenced gyakran jár pisilni, és annak ellenére, hogy huzamosabb ideig is az alomban tartózkodik, nem sikerül ürítenie, vagy még fájdalmasan nyávog is hozzá. Jó hír viszont, hogy ez a kellemetlenség a megfelelő táplálkozással szintén megelőzhető.

 

Az ivartalanított macskatáp legfontosabb jellemzői

 

Csökkenteni valamelyest a macska kalóriabevitelét, mindeközben pedig a vitamin- és tápanyagigényét maximálisan kielégíteni egy hagyományos macskatáppal nem a legegyszerűbb feladat. 

 

Ezért is alkották meg a gyártók a fehérjék, zsírok, illetve szénhidrátok optimális keverékéből készült ivartalanított macskatápot, amely a felnőtt cicák egészségét támogató esszenciális ásványi anyagokat, vitaminokat és zsírsavakat is tartalmaz.

 

A jó hír pedig, hogy a legtöbbjük tökéletesen ideális a vegyes etetéshez. Így nem kell azon törnöd a fejed, hogyan fogod hozzájuttatni a macskádat a megfelelő folyadékmennyiséghez, sőt, még a fogai egészségéről is gondoskodsz.

 

Ha elfogadsz egy jó tanácsot

 

Válaszd a Royal Canin Appetite Control Sterilised tápot, amelynek ízletes tápszemcséi jóval kevesebb zsírt tartalmaznak, a bennük lévő rostok pedig segítenek csökkenteni a macska étvágyát!

 

Ráadásul magukban foglalnak még egy célzottan összeállított, különleges fehérje- és antioxidáns-keveréket is, amelyből kiemelendő az egészséges zsíranyagcserében fontos szerepet játszó L-karnitin.

 

Nem kell lemondani a jutalomfalatokról és nassolnivalókról sem

 

Ma már olyannyira széles a macskáknak készült termékek palettája, hogy a csemegékből is lehet speciális, kalóriacsökkentett fajtát vásárolni, amely ugyanolyan finom, mint a hagyományos nasi, a fogyasztásának következtében azonban nem szaladnak fel a plusz kilók.

 

Nem elhanyagolható a mozgásra való ösztönzés

 

Hiába adsz ivartalanított macskatápot és kalóriacsökkentett nasit a kedvencednek, ha közben nem ösztönzöd mozgásra, akkor lényegében ott vagy, ahol a part szakad. Ha egy különösen lusta cicáról beszélünk, akit bizony nem nagyon izgatnak a játékpálcák vagy labdák, akkor próbáld meg más tárgyakkal felkelteni az érdeklődését! 

 

Arra viszont mindenképpen ügyelj, hogy nehogy túlterheld a kedvencedet holmi tréningmaratonokkal! Tervezz be inkább napi többszöri, rövidebb mozgással töltött időszakokat! Eleinte elég lesz 10-15 perc, ami később fokozatosan növelhető.


Ha bármilyen kérdésed felmerülne az ivartalanított macskatáppal vagy magával az etetéssel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel őket nekünk az elérhetőségeink egyikén! Igyekszünk mindent a lehető leghamarabb megválaszolni.

simplepay_hu_v2