Blog

A kutya száraz sampon a víztől rettegő ebek megmentője

2024.02.22 09:31
A kutya száraz sampon a víztől rettegő ebek megmentője

A kutya száraz sampon a víztől rettegő ebek megmentője

 

A kutya száraz sampon egy nagyszerű megoldást jelent azoknak az ebeknek, akik szó szerint világgá futnának, ha fürdésről van szó. Hogy miért? Azt a mai bejegyzésünkből megtudhatod. 

 

A kutyáknak hozzánk hasonlóan rendszeres fürdésre van szükségük

 

Bár nem napi rendszerességgel, de azért bizonyos időszakonként nem árt az ebeket is megfürdetni. Az ő testükön ugyanis az emberekéhez hasonlóan szintén megtalálhatók a faggyúmirigyek, amelyek által kiválasztott faggyú gondoskodik a bőr és a szőrzet nedvesen, illetve fényesen tartásáról. Abban az esetben pedig, ha ez az olajos anyag túltermelődik, akkor a szőr szagossá és zsírossá válhat.

 

A legtöbb szakember azonban abban egyetért, hogy egy kiskutyát tilos 4 hetes kora előtt megfürdetni, mivel ilyenkor még nem képes rendesen szabályozni a testhőmérsékletét, vagyis szinte pillanatok alatt képes fázni, amelyből akár komolyabb probléma is adódhat.

 

A fürdetés menete lépésről lépésre

 

Engedj egy lavórba némi langyos vizet, és rakd bele a kedvencedet! Majd minél gyorsabban nedvesítsd be a bundáját, mivel az ebek másképp reagálnak a hőmérsékletre, és annak változására, mint mi! 

 

Aztán jöhet a sampon felvitele, amelyet a kutyád szőrének típusa alapján kell kiválasztanod! A webáruházunk kutyasampon és balzsam kategóriájában kizárólag növényi alapú, mindenféle tartósítószertől, kemikáliától és színezéktől mentes termékeket találhatsz, így mindenképpen érdemes végigböngészned.

 

Következő lépésként öblítsd le minél alaposabban a sampont! Abban az esetben ugyanis, ha nem így teszel, akkor a maradék irritálhatja a bőrét, és gyulladást okozhat!

 

Végül pedig húzz végig egy puha, meleg törölközőt a bundáján a szőr növekedésének megfelelő irányba, hogy lehúzd a felesleges vizet! Utána emeld ki kutyusodat a lavórból, és bugyoláld be! Majd elő a hajszárítóval, amit fontos, hogy mindig a legalacsonyabb fokozaton használj, és ne tartsd közel a kutya bőréhez!

 

Hogyan működik a kutya száraz sampon?

 

A webáruházunkban kapható Panzi száraz sampon a benne lévő kukoricakeményítőnek köszönhetően képes elnyelni a kedvenced bundájában felhalmozódott nedvességet, a hozzáadott illatanyagok pedig segítenek a szag megszüntetésében.

 

A használata rendkívül egyszerű: szórj rá a kutyus bundájára 5-20 grammnyi mennyiséget a termékből, masszírozd bele, majd a felesleget egy kefével vagy fésűvel távolítsd el. Ha a tökéletes végeredményre törekszel, akkor érdemes az állat szőrzetét esténként beszórni, és csak reggel kifésülni. 

 

Bármelyik opciót is választod, arra mindenképpen figyelj, hogy a száraz sampon semmiképpen se kerüljön az állat szemébe, a hallójáratába vagy a szájába!

 

Fontos, hogy a vízmentes sampon használatával a faggyú nem kerül eltávolításra a szőrzetből, csupán a felhalmozódása szűnik meg, így a fürdetést sajnos nem ússzátok meg. De gyors segítséget jelenthet, amennyiben a rohanós hétköznapok közepette nincs időd a fürdetésre, rövid időre elutaztok, vagy a kutyakozmetikus nem tud titeket azonnal fogadni.

 

Fürdetési rutin

 

A szakértők általában azt szokták javasolni, hogy egy kiskutyát egy éves koráig érdemes havonta legalább egyszer megfürdetni kímélő samponnal, hogy kialakuljon nála amolyan fürdési rutin. A későbbiekben ez már nem feltétlenül szükséges.

 

Ha bármilyen kérdésed merült fel a fentebb leírtakból, akkor ne habozz felkeresni minket a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek valamelyikén! 

simplepay_hu_v2