Blog

A különböző macskaalom fajták mustrája

2024.02.22 09:37
A különböző macskaalom fajták mustrája

A különböző macskaalom fajták mustrája

 

A folyamatosan fejlődő gyártási technikáknak és a neten olvasható véleményeknek köszönhetően egyáltalán nem csoda, ha végképpen nem tudod, melyik típust is válaszd az elérhető macskaalom fajták közül. De ne félj, mert a mai bejegyzésünkkel segítünk a döntésben! Nem is húzzuk tovább az időt.

 

Szilikát gél-kristály macskaalom

 

Ez a fajta macskaalom talán az egyik legkeresettebb a webáruházunkban, és nem véletlenül. Remek nedvszívó képességgel rendelkezik, szagtalan és pormentes, így kíméli az allergiától szenvedő embereket is. 

 

Nem mellesleg pedig lehetővé teszi, hogy szinte teljesen megszabadulj az alomtálca okozta kosztól. A porózus szerkezete ugyanis elpárologtatja a folyadékot, és neked csak a szilárd ürüléket kell eltávolítanod.

 

Megvan az a hátulütője viszont, hogy ez a textúra nagyon sok bársonytalpút irritál. Ráadásul llenyelve még mérgezőek is - a nálunk kapható Panzi Silica Cat macskaalmok ez alól kivételt képeznek. Bár azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy minimális az esély arra, hogy cicád belekóstoljon a vécéjébe. 

 

Nem csomósodó ásványi

 

Ez az egyik legrégebbi alomtípus, amelynek bevezetésével leginkább az volt a cél, hogy leváltsák a praktikustól eléggé távol álló homokot. Mellette szól, hogy az ára kedvezőbb, és nagyon sok cica előnyben részesíti a textúrája miatt.

 

Az viszont, hogy nem csomósodik, eléggé megnehezítheti a dolgodat, mivel így csak az ürülék lapátolható ki belőle, míg a vizelet ott fog maradni a tálca alján. Emiatt pedig jóval gyakoribb “karbantartásra” lesz majd szükség. 

 

Továbbá ez a fajta macskaalom akkor sem túl praktikus választás, hogy ha kedvenced allergiás, mivel ahogy a dolga elvégzését követően elkezd kaparni benne, felkavarja a port is. 

 

Csomósodó macskaalom

 

A bentonitból készült csomósodó macskaalmot a gazdik szintén előszeretettel választják, mivel igazán könnyen kezelhető. Magába szívja az összes nedvességet, amelynek köszönhetően a tartalma egy elegáns mozdulattal kilapátolható anélkül, hogy a váratlan meglepetések miatt kellene aggódni.

 

A negatívum vele kapcsolatban viszont, hogy biológiailag nem lebomló, és a kis golyócskák a cicád talpára ragadhatnak, amelyeket később széthordhat a lakásban.

 

Illatosított macskaalom

 

Bár csábítónak tűnhet egy illatosított macskaalom vásárlása, mi személy szerint nem javasoljuk, a bársonytalpúaknak a szaglása ugyanis majdnem annyira érzékeny, mint a kutyáké. 

 

Emiatt pedig előfordulhat, hogy a hozzáadott adalék irritálni fogja a kedvencedet, aki emiatt kevésbé szívesen használja majd a vécéjét. Az esetlegesen felmerülő allergiás reakciókat pedig már nem is említjük.

 

Természetes, növényi alapú macskaalom

 

A környezettudatosság elterjedésével egyre divatosabbak a dióhéjból, fűből, kukoricából, fenyőből, illetve búzából készült macskaalmok, mivel ezek lehúzhatók a vécén, vagy akár teljes egészében komposztálhatók.

 

Különösen a fenyőből készült verziót választják a legtöbben, mivel a többihez képest nagyon jól megköti a szagokat, szuper a nedvszívó képessége, és csomósodik is.

 

Konklúzió a macskaalom fajtákkal kapcsolatosan

 

A fentebb leírt információk alapján biztosan kialakult a fejedben már egy kép, hogy melyik macskaalom fajta legideálisabb a háztartásodba, de egy rossz hírrel kell szolgálnunk: végül úgyis a cicád fog dönteni.

 

Ezért is javasoljuk, hogy próbáld ki mindegyiket, és a használatuk közben figyeld meg a kedvenced reakcióit! Végül pedig azt a típust válaszd, amelyiket a legjobban kedvel, még annak ellenére is, hogy kicsivel több odafigyelést igényel majd az alomtálca és környéke!


Kérdés esetén állunk rendelkezésedre!

simplepay_hu_v2