Blog

Francia bulldog táp – segítség a választáshoz

2024.02.23 09:12
Francia bulldog táp – segítség a választáshoz

Francia bulldog táp – segítség a választáshoz

 

Amennyiben volt már alkalmad alaposabban is felmérni a webáruházunk száraz kutyatáp kínálatát, akkor láthattad, hogy francia bulldog tápot is forgalmazunk. Hogy miért készül ennek a fajtának külön eledel?

 

Nos, a szakértők szerint a francia bulldogok körülbelül ⅓-a küzd csípőízületi diszpláziával, ezért olyan összetevőkből készült kutyatápra van szükségük, amelyek támogatják az ízületi rendszert. Ezek közé tartozik például kondroitin- és a glükózamin-szulfát.

 

Arról nem is beszélve, hogy ennek a fajtának a képviselőinek a mozgásigénye alacsony, kifejezetten a terhükre esik a mozgás és az aktív életmód. Ezért a gazdáiknak nagy gondot kell fordítaniuk arra, hogy formában tartsák őket, és megakadályozzák, hogy felszaladjon rájuk némi túlsúly. 

 

De azért nem árt ügyelni a fokozatosságra, mivel a túlzott megerőltetéstől légzési nehézségeik támadhatnak. Célszerű inkább rövidebb sétákkal és rövid ideig tartó játékidővel számolni. 

 

A francia bulldogok fokozottan hajlamosak az ételallergia kialakulására

 

Mivel a francia bulldogoknak gyengébb az emésztése, így többféle étel megemésztése is problémát okozhat számukra. Ilyen lehet például a kukorica, a marha, a csirke, a tejtermékek, a szója, a tojás, de igazából bármilyen egyéb gabona vagy húsféle is allergizáló hatású lehet.

 

Ha nem veszed kellően komolyan a kedvenced megfelelő táplálását, akkor olyan súlyosabb problémák is kialakulhatnak, mint például a krónikus hasmenés vagy vastagbélgyulladás, amelyeknek nem valószínű, hogy szeretnéd kitenni a kedvencedet.

 

Ezért is törekedett például a Royal Canin is arra, hogy a French bulldog adult száraz tápja a bélflóra megfelelő egyensúlyának támogatásával hozzájáruljon az optimális emésztéshez, és ezáltal segítsen csökkenteni a túlzott felfúvódást, illetve a kutya bélsarának kellemetlen szagát.

 

A Puppy változat pedig rendkívül előnyös hatású prebiotikumokat és kitűnő minőségű fehérjéket (L.I.P.) tartalmaz, melyek kifejezetten a jó emészthetőségük miatt kerültek kiválasztásra. Mindezeknek a tápanyagoknak a kombinációja pedig támogatja az egészséges emésztést, és hozzájárul a bélflóra optimális egyensúlyához, ami kifejezetten fontos a bélsár jó minőségéhez.

 

A fajta fejének sajátos felépítése

 

A francia bulldogok különösen rövid állkapcsa megnehezíti a hagyományos tápszemcse megragadását és alapos megrágását. A fentebb említett száraz kutyatápok gyártásánál a Royal Canin viszont erre is abszolút odafigyelt, és úgy alakította a szemcsék méretét, alakját, illetve állagát, hogy a szívbe markoló arckifejezéssel bíró kiskedvencek szükségleteinek megfelelő táplálási megoldást nyújtsanak.

 

Tanácsok a francia bulldog táppal való etetéshez

 

Ahhoz, hogy megalapozd a kutyusod kiegyensúlyozottságát, rendszerességre és pontosan kiszámított adagokra van szükség. Természetesen nem várható el tőled, hogy teljesen kiismerd magad a különböző mértékegységek és számok útvesztőjében. Ezért is tünteti fel a gyártó a termék címkéjén, csészében vagy bögrében megadva a szükséges mennyiséget.

 

Ha ezekre a dolgokra megpróbálsz odafigyelni, és ellenállsz a könyörgő tekinteteknek, hogy egy-két finom falatot csúsztass neki az asztal alatt, akkor nagy valószínűséggel nem merül fel majd semmilyen probléma. 

 

Abban az esetben pedig, ha valamilyen oknál fogva mégis változtatnod kell a kedvenced táplálkozásán, akkor az adatokból vissza tudod nézni, hogy mit is rontottál el.

 

Reméljük, hogy hasznosnak találtad az útmutatónkat. A vele kapcsolatban felmerülő kérdéseidet tedd fel nyugodtan nekünk a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek egyikén!

simplepay_hu_v2