Blog

Hogyan válassz kölyökkutya-vitamint?

2024.03.12 11:11
Hogyan válassz kölyökkutya-vitamint?

Hogyan válassz kölyökkutya-vitamint?

 

Bár egy teljes értékű eledel fogyasztása esetén a kölykök szinte minden fontosabb tápanyaghoz hozzájutnak, ugyanakkor az intenzív növekedéshez sok-sok mikrotápanyagra (vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre) van szükségük, amely a webáruházunkban kapható kölyökkutya-vitaminok segítségével abszolút biztosítható a számukra.

 

A legnépszerűbb kölyökkutya-vitamin a vásárlóink körében

 

Az Isaszegi boltunkat és a webáruházunkat felkereső gazdik körében a legnépszerűbb választásnak a Panzi kölyökkutyáknak készült multivitamin tablettája minősül, nem véletlenül. Minden olyan összetevő megtalálható benne, amely hozzájárul az apró négylábúd egészséges fejlődéséhez és a jól működő immunrendszeréhez.

 

Tartalmaz például A-vitamint, amelynek a hiánya a kölyökkutyáknál növekedési visszamaradáshoz, izomgyengeséghez, idegrendszeri rendellenességekhez, szőr- és bőrproblémákhoz, illetve gyakori fertőzésekhez vezethet.

 

Továbbá az összetevői között szerepel még a D-vitamin is, amely alapvetően fontos az erős csontozat kialakulásához és fenntartásához, az immunrendszer, az izmok és sejtek egészségéhez. Ha egy kiskutya nem jut elegendő mennyiséghez belőle, akkor gyenge, puha csontjai lesznek.

 

De nem feledkezhetünk meg a tabletta E-vitamin-, illetve a kalcium- és a foszfortartalmáról sem. Az előbbi a sejtműködéshez és a zsíranyagcseréhez elengedhetetlen antioxidáns, míg az utóbbiak kritikusan fontosak az egészséges csontozat és fogazat kifejlődéséhez és fenntartásához, valamint az ízületek, izmok és az idegek egészségéhez. 

 

A Dog Vital multivitamin tablettája szorosan követi a sorban

 

A fentebb említett terméken kívül a vásárlóink a Dog Vital multivitamin tablettáját is előszeretettel választják, mivel az életfontosságú és magas biológiai értékű alkotóelemeivel maximálisan képes kielégíteni a kölyökkorban lévő kutyusok vitamin- és ásványianyag-szükségletét. 

 

A kölyökkutya-vitaminok adagolása

 

Bármelyik, webáruházunkban megtalálható vitaminra is essen a választásod, mindkettőből naponta 0,5-1 tablettát kell adnod a kutyusodnak kúraszerűen, mindaddig míg el nem éri a 12-18 hónapos kort. Ezután át lehet térni a felnőtt kutyák számára kifejlesztett vitaminokra.

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ebek egyben is szívesen fogyasztják, de ha a te kutyusoddal mégsem ez történne, akkor szükség esetén összetörve a napi táblálékába is belekeverheted a vitaminkészítményt.

 

Egyéb javasolt táplálékkiegészítők

 

A BiogenicPET Balance ásványi táplálékkiegészítőben megtalálható természetes huminsavak segítik a megfelelő bélflóra kialakítását, méghozzá azáltal, hogy védőréteget képeznek a bélfalon, amelynek köszönhetően a káros baktériumok, kórokozók nem tudnak megtapadni. 

 

Továbbá megkötik a méreganyagokat, majd a toxinnal együtt távoznak a kutyád szervezetéből, így igazán nagy szerepük van az allergia elleni harcban is.

 

Lazacolajat is érdemes kúraszerűen adagolni

 

Bár a lazacolaj nem kifejezetten vitaminkészítmény, de az összetételének köszönhetően nagymértékben hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez. A benne lévő telítetlen zsírsavak ugyanis támogatják a szívműködést, fényes szőrzetet és egészséges bőrt eredményeznek, valamint a kedvenced étvágyán is javítanak.


Reméljük, hogy ez a rövid kis útmutatónk hasznosnak bizonyult számodra. Ha mégis maradtak volna kérdéseid ezzel kapcsolatban, tedd fel őket nyugodtan a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek egyikén! Igyekszünk mihamarabb válaszolni.

simplepay_hu_v2