Blog

Lazacolaj kutyáknak: egy folyékony csodaszer

2024.03.20 09:23
Lazacolaj kutyáknak: egy folyékony csodaszer

Lazacolaj kutyáknak: egy folyékony csodaszer

 

A lazacolaj kutyáknak készült változata nem hiába kapta meg a “folyékony csodaszer” jelzőt a gazdiktól. Akár problémák megelőzéséről van szó, akár valamilyen komolyabb gond orvoslásáról, ez a készítmény számos esetben segíthet. A mai bejegyzésünkben pedig megmutatjuk, hogy miért.

 

A jótékony hatásai a benne található Omega-zsírsavakra vezethetők vissza

 

A lazac és más “zsíros” halak rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaznak, amelyekről már számos kutatás bebizonyította, hogy létfontosságú szerepet játszanak a kutyák fejlődésében, az egészségük fenntartásában, és a gyulladásos folyamatok csökkentésében.

 

Azoknál az állatoknál például, amelyeknek a szervezete nagy mennyiségű Omega-3 zsírsavhoz jut hozzá táplálkozás útján, vagy táplálékkiegészítő formájában, jóval kisebb a szívinfarktus kockázata. A prosztaglandinok ugyanis mérséklik a vörösvérsejtek rögösödését, és csökkentik a vérnyomást.

 

Ami pedig az Omega-6 zsírsavakat illeti, redukálják az úgynevezett „rossz” LDL-koleszterin szintjét. Bár azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a nagy mennyiségben történő fogyasztásuk egyúttal sajnos csökkentheti a HDL-szintet is.

 

A lazacolaj a kutyáknak az immunválaszát is közvetlenül befolyásolja

 

Amikor a kedvenced megsérül, allergia kínozza, vagy valamilyen fertőzés alakult ki a szervezetében, az immunrendszer védekezni kényszerül, amelynek hatására a gyógyulási folyamatokban szerepet játszó zsírsavak szabadulnak fel a sejtmembránokból. 

 

A hiányuk a kedvenced szőrén, bőrén, illetve karmain is megmutatkozik

 

Ha kedvenced erősebben hullajtja a szőrét, viszket, vagy épp a karmai nem egészségesek, akkor annak a hátterében nagy valószínűséggel az Omega-zsírsavak hiánya áll. Mindez pedig azzal magyarázható, hogy a bőr sejtjeit határoló sejtmembrán lipid kettősrétegében nagy számban találhatók meg. 

 

És mivel esszenciális zsírsavakról van szó, így a kedvenced szervezete nem képes őket előállítani, hanem neked kell gondoskodnod a pótlásukról. Ehhez nyújt kitűnő segítséget a hideg sajtolással készült, magas tápanyagtartalommal bíró FitActive lazacolaj kutyáknak és macskáknak.

 

Alkalmazd kúraszerűen 6 hétig, majd tarts ugyanennyi szünetet! Ami pedig az adagot illeti, azt leginkább a kedvenced súlya befolyásolja. Ha 2-3 kiló körül van, akkor elég 1 ml naponta. Ha viszont 3-4 kilogramm, akkor már 2 ml fog kelleni, és így tovább. 

 

De egyébként a csomagoláson pontos utasításokat találhatsz, amelyekhez célszerű tartanod magad, mivel hiába nem jár súlyos következményekkel a lazacolaj esetleges túladagolása, ám az összes többi olajhoz hasonlóan igen gazdag kalóriában. 

 

A tárolására fontos odafigyelned

 

Mivel a lazacolaj nagyon érzékeny a fényre és a hőre, ezért célszerű száraz, hűvös helyen, közvetlen napfénytől óvva tárolnod, hogy ne romoljon meg. A legideálisabb talán, ha hűtőben sötét, vagy teljesen becsomagolt üvegben tartod.

 

Mit várhatsz el a lazacolajkúrától?

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek a vitaminnak a két hónapos adagolása után az ebek szőre sokkal selymesebbé, csillogóbbá és erősebbé vált, enyhítette az allergiás tüneteiket és a gyulladásos/ízületi panaszaikat. Sőt, még a látásukat is javította. 

 

Ha szeretnéd ezt te is elérni a kedvencednél, akkor mindenképpen próbáld ki ezt az igazán magas minőségű lazacolajat a FitActive-tól! A kutyusod biztosan örülni fog ennek a finomságnak.


Ha pedig kérdéseid lennének a termékkel kapcsolatban, keress minket bátran a webáruházban feltüntetett elérhetőségek egyikén!

simplepay_hu_v2