Blog

Multivitaminra a kutyáknak is szüksége van

2024.04.26 09:39
Multivitaminra a kutyáknak is szüksége van

Multivitaminra a kutyáknak is szüksége van

 

A multivitamin kutyáknak történő alkalmazása eléggé gyakran vitatott kérdéskör a gazdik körében. A legtöbbjük úgy gondolja, hogy elég egy teljes értékű eledel ahhoz, hogy a kedvence szervezete hozzájusson a legfontosabb tápanyagokhoz, de ez sajnos nem teljesen igaz, mivel a tárolásnak és a tartósítási eljárásoknak köszönhetően a tápok vitamintartalma nagymértékben lecsökken.

 

Ezért is van szükség egy olyan multivitaminra, amelynek az összetételét szakértők bevonásával, tudományos eredmények elemzésével alakították ki, hogy az megfelelő arányban, jól hasznosuló formában tartalmazza a főbb vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

 

Melyek ezek pontosan?

 

Ha megnézed a Panzi, a Happy Dog, a FitActive vagy a Lavet multivitamin tablettájának összetételét, akkor láthatod, hogy a látásban, a szaporodásban, az immunműködésben, a növekedésben és a sejtdifferenciáció folyamatában szerepet játszó A-vitamin mindegyikben szerepel.

 

Emellett tartalmazzák még a sokrétű szerepkörrel rendelkező B-vitamin-csoport tagjait is. Kiemelendő közülük a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék anyagcseréjében résztvevő, illetve az egészséges idegműködést támogató tiamin (B1-vitamin), az energiatermelésben és a szervezet antioxidáns védelmében is szerepet játszó riboflavin (B2-vitamin) valamint a glükóz és a zsírsavak képződéséhez szükséges biotin (B7-vitamin).

 

De nem mehetünk el szó nélkül a C- és D-vitamin-tartalmuk mellett sem. Az előbbit ugyan a kutyák szervezete magától is képes előállítani, ám sok esetben nem termelődik belőle elég, vagy extra mennyiségre van szükség ahhoz, hogy elősegítse vas és a kalcium felszívódását, illetve kifejtse a fontos antioxidáns és immunerősítő szerepét.

 

A D-vitaminra pedig azért van szükség, hogy szabályozza a szervezetben a kalcium és a foszfor anyagcseréjét, támogassa az erős, egészséges csontozat és fogazat fejlődését, illetve fenntartását.

 

Az E-vitamin is gyakran fellelhető

 

A multivitaminok többségének receptúrájában rendkívül gyakran szerepel még az E-vitamin is, amely egy fontos zsírban oldódó antioxidáns. Védi a sejteket a szabadgyökök által okozott oxidatív stressz ellen, és támogatja az immunműködést.

 

Milyen esetekben javasolt a multivitamin kutyáknak?

 

A webáruházunk vitaminjai között elérhető multivitaminok alkalmazása kortól, nemtől, mérettől és fajtától függetlenül ajánlott. Ugyanis, ahogy fentebb is említettük már, hiába igyekszel gondos gazdiként mindent megtenni a kedvenced helyes táplálásáért, akkor is felléphet nála tápanyaghiány. Ezek a készítmények pedig egyfajta biztosítékot jelentenek, hogy ez ne történhessen meg, és neked ne kelljen emiatt egyfolytában izgulnod.

 

De valószínűleg ismersz minket már annyira, hogy szeretünk mindenről részletes tájékoztatást adni, így az alábbiakban felsoroljuk, hogy melyek azok a célok, élethelyzetek, amelyek esetén kiemelten hasznos, ha a kedvenced étrendjét multivitamin-tablettával egészíted ki:

 

  • Növekedés időszakában.
  • Vemhesség, szoptatás időszakában.
  • Betegség vagy műtét utáni lábadozás idején.
  • Nagyfokú stressz, étvágytalanság és rossz evés esetén.
  • Általános immunerősítés és a betegségek megelőzése céljából.
  • Idősebb korban (7 év feletti állatoknál).

 

Keress minket elérhetőségeinken

 

A mai blogbejegyzésünkben igyekeztünk minden fontosabb tudnivalót összefoglalni a multivitaminokkal kapcsolatban, de ha mégis felmerülne valamilyen kérdésed a témát illetően, akkor tedd fel őket nekünk a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek egyikén

 

Igyekszünk mihamarabb reagálni, és minél részletesebb választ adni, hogy eloszlassuk a bizonytalanságodat.

simplepay_hu_v2