Blog

Vásárolj spot on-t a macskád számára, és védd meg az élősködőkkel szemben!

2024.05.02 09:27
Vásárolj spot on-t a macskád számára, és védd meg az élősködőkkel szemben!

Vásárolj spot on-t a macskád számára, és védd meg az élősködőkkel szemben!

 

A spot on a macskád számára is elengedhetetlen, mivel a kullancsok és a bolhák a bársonytalpúakat sem kímélik. Sőt, ezek az élősködők olyannyira megbújnak a tömött, vastag és színes bundában, hogy sokszor nem olyan könnyű észrevenni sem őket.

 

A jó hír, hogy a macskák esetében jóval ritkábban jelentkezik bolhaallergia, mint a kutyáknál, így legalább ettől nem kell annyira tartani. A rossz hír viszont, hogyha mégis bolhás lenne a macsekod, akkor az apró, csípős szörnyek gyorsan átugrálnak majd a lábadra, karodra, és szépen megcsípdesik azokat, vörös, viszkető sebeket hagyva maguk után.

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy mivel a cicák intenzíven és igen akkurátusan mosakodnak, így, ha netán bolhát találnak a bundájukban, akkor azt kiszedik, és szépen lenyelik. Ezzel pedig tovább bonyolódik a helyzet, mivel bizonyos féregfertőzések a bolha közvetítésével történnek. Mindez azt jelenti tehát, hogy a bolhairtás mellett szükség lesz féreghajtó kúrára is.

 

A webáruházunk kínálata

 

A webáruházunkban a spot on készítmények igazán széles választékban kaphatók, így bőven tudsz miből válogatni. Ami a használatukat illeti, neked csupán annyi a dolgod velük, hogy kiveszed a dobozukból a pipettát, és függőleges helyzetben tartva egy csavaró mozdulattal lehúzod a védőkupakját. 

 

Majd ezt követően szétsimítod az állat szőrzetét a lapockák közötti területen, és a pipetta tartalmát közvetlenül ráüríted a bőrre. Voilá, kész is vagy! Az utána következő két napon belül viszont kerüld a fürdetést vagy a vízbe merítést, mivel ezek csökkenthetik a készítmény hatékonyságát.

 

A cseppek többsége már a kölyökmacskák (8 hetes kortól), illetve a vemhes és a szoptató anyamacskák esetében is alkalmazható. Abban az esetben viszont különösen nagy gonddal kell eljárni, ha a kezelt anyamacskával egy 8 hetesnél fiatalabb macskakölyök is érintkezik.

 

A spot on-t a macska bőrére rendszeresen kell felvinni

 

Sajnos a spot on-oknak sem tart örökké a hatékonysága. A készítmények többségének felvitelét havonta meg kell ismételni, de akadnak olyan cseppek is, amelyeknél elég a fentebb említett procedúrát kéthavonta megismételni, mivel nyolc hétig is eltart a hatásuk. Ilyen például a Frontline Combo spot on macskáknak is. 

 

Amennyiben a kedvenced nem igazán tolerálja, hogy a bundáját tapogatod, a webáruházunk bolha, kullancs elnevezésű kategóriájában találhatsz megfelelő megoldást. Ott vannak például az illóolajos nyakörvek. Bár ezeknek megvan az a hátulütője, hogy az állat bármikor elveszítheti őket, különösen akkor, ha egy kijárós cicáról van szó. 

 

Fordíts kellő figyelmet a megelőzésre!

 

A szőrzet rendszeres kikefélése, fésülése jó lehetőséget biztosít a bunda és a bőr átvizsgálására, ezért ezt soha nem szabad elhanyagolnod. 

 

Abban az esetben pedig, ha netán találnál benne élősködőt, akkor jöhet a bolhairtó spray, a bolha elleni hintőpor vagy a speciális, samponos fürdetés, ami cseppet sem lesz sétagalopp, mivel a legtöbb macska irtózik a fürdetéstől!

 

Mindemellett pedig fontos ilyenkor, hogy alaposan felporszívózz és felmoss, a párnákat és a takarókat kimosd, illetve a kosarakat és a tálakat kifertőtlenítsd. Különösen oda kell figyelned az apró repedésekre és a mélyedésekre, mivel a bolhák ezekben nagyon szeretnek megtelepedni. 

 

Kérdésed van?

 

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, vagy tanácsra lenne szükséged a választásodat illetően, akkor keress minket bizalommal a webáruházban feltüntetett elérhetőségek egyikén! Igyekszünk mihamarabb segíteni.

 

simplepay_hu_v2