Blog

Nagyító alatt a junior kutyatápok nagytestű kutyáknak készült változatai

2024.06.17 10:21

Nagyító alatt a junior kutyatápok nagytestű kutyáknak készült változatai 

 

A junior kutyatápok nagytestű kutyáknak készült változatainak megalkotása során a márkák maximálisan figyelembe vették azt a tényt, hogy a nagy méretű kutyák (például dán dogok, bernáthegyik vagy masztiffok) nemcsak nagyobb mennyiségű ételt, hanem különleges szükségletre szabott eledelt igényelnek.

 

Az esetükben sokkal nagyobb az esélye az elhízásnak, illetve a túl gyors növekedésnek, és ezáltal olyan csontnövekedési zavarok alakulhatnak ki, mint az ízületi elváltozások és a csonthártyagyulladás. A csontok ugyanis az ilyen mértékű testtömeg-növekedést nem képesek arányosan lekövetni. 

 

A junior kutyatápok nagytestű kutyáknak készült változatainak legfőbb ismérvei

 

Ahhoz, hogy a kedvenced erős és egészséges felnőtté váljon, fontos, hogy a tápláléka megfelelő arányban tartalmazza a különböző tápanyagokat (fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat, rostokat stb.). Ezért is fordítanak a márkák kiemelt figyelmet a formuláik kivételes tápanyag minőségére.

 

Továbbá a tápszemcsék állagát, méretét és formáját is úgy tervezik meg, hogy azok a nagytestű kutyák számára ideálisak legyenek. Máskülönben csak behabzsolnák a teljes értékű száraztápot, és nem rágnának meg semmit.

 

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az emberi ételek előállítására vonatkozó higiéniai szabályokat alkalmazzák, és a junior tápokat a legmagasabb minőségi és biztonsági szabványok betartásával készítik. 

 

A legnépszerűbb eledelekről röviden

 

Elsőként talán a Brit Premium Junior Large Breed tápot említenénk meg, amely egy ízletes, teljes értékű csirkés receptúra nagytestű kutyák (25-45 kg) számára. A benne lévő glükozamin és kondroitin támogatja ugyanis a kiskutyák porcainak és ízületeinek egészséges fejlődését, míg a kalcium és foszfor optimális aránya a csontokéról gondoskodik.

 

A receptúrát a gyümölcsök (alma, fekete áfonya) és különböző gyógynövények (szegfűszeg, citrusfélék, rozmaring, kurkuma) teszik igazán ellenállhatatlanná, amelyek az immunrendszer erősítéséért is felelnek.

 

Nem hagyhatjuk ki a sorból az Acana Puppy Large Breed száraz eledelt sem, amely helyi farmokról származó csirkehúst és tojást, Csendes-óceánból fogott lepényhalat, és az Okanagan-völgyben termelt gyümölcsöket és zöldségeket tartalmaz. Ráadásul ezeknek a nagy része mindig frissen érkezik a gyárba, így maximálisan megőrzik a tápanyagaikat és az ízletességüket.

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy az Acana a receptúra megalkotásánál a magas glikémiás indexű gabonák helyett (rizs, búza, kukorica), alacsony glikémiás indexű szénhidrátforrásokat, például friss gyümölcsöket és zöldségeket, továbbá párolt zabot használt. 

 

Meddig kell junior tápot adni a kutyának?

 

A nagyobb testű kutyákat célszerű akár 1,5-2 éves korukig is junior táppal etetni, amelyhez a csomagolás hátulján lévő táblázatot kell alapul venni. Amennyiben ezt nem teszed meg, akkor a nagy mennyiségű fehérjében és az energiában túlságosan gazdag étrend miatti testtömeg-növekedéssel a szervezetük nem tud lépést tartani.

 

Abban az esetben, ha nem igazán tudsz kiigazodni a csomagoláson lévő leíráson, javasoljuk, hogy keresd fel a blogunkat, és olvasd “A kutya száraztápok esetén a csomagolás igen beszédes” című bejegyzésünket! Ebben részletesebben is kifejtjük, hogy mit is jelentenek az itt látható különböző kifejezések.

 

Továbbá, ha nagyon bizonytalan lennél, kérj segítséget az állatorvosodtól, különösképpen akkor, ha a kutyusodnak valamilyen rendellenessége, betegsége van, amelynek esetében speciális táplálásra van szükség. 

 

Természetesen mi is szívesen állunk a rendelkezésedre. Kérdés esetén, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!








simplepay_hu_v2